Søk

KONGSBERG BYORKESTER


Kongsberg Byorkester er korpset for deg som ønsker utfordringer og vil dele musikkglede og sosialt fellesskap i et inspirerende musikkmiljø med variert musikk, utvikling og kvalitet.

Nyttårskonserten og deltakelse i NM for janitsjarkorps er viktige musikalske mål i høst- og vintersesongen. I sommersesongen legger vi også opp til utekonserter og tradisjonelle marsjoppdrag der vi forsterkes med vår paradetrommerekke ”Berggesellene”.

Historikk

Den 24. oktober 1919 ble ”Fagforeningens orkester” dannet av arbeidere ved Kongsberg Trevarefabrikk.
I 1922 tok korpset navnet Kongsberg Byorkester slik vi kjenner det i dag.

Berggesellene

Berggesellene har sin plass i første rekke når Byorkesteret er ute og marsjerer og deltar sammen med korpset ved ulike oppdrag. 

Dirigent

Tomas Carstensen er dirigent, arrangør og trompetist. Etter endt studium ved Musikkonservatoriet i Trondheim har han jobbet som freelance musiker med hele landet som arbeidsplass.
Kongsberg Byorkester 100 år
foto: Jan Storfossen

Berggesellene

Berggesellene har sin plass i første rekke når Byorkesteret er ute og marsjerer og deltar sammen med korpset ved ulike oppdrag. Paradetrommeslagerne med tradisjonelle bergmannsdrakter knytter bånd tilbake til Kongsbergs sølvverkshistorie der berggeseller var faglærte bergmenn.

Berggesellene tar også egne oppdrag og tilpasser aktiviteten etter oppdragsgiverens ønsker.
Med våre signaltrommer og uniformer kan vi være med å skape en spesiell ramme ved høytidelige anledninger, som å danne en portal inn til festlokalet ditt, bidra til høytidelig åpningsseremonier, eller hente gjester og marsjere til festlokalet.

De siste årene har vi satt preg på ulike arrangementer: åpning av det nye FMC-bygget "Midgard", åpning av sykkelbrua "Bølgen", åpning av Kongsberg Automotives nye bygg, markering av Kongsberg Gruppens 200 års-jubileum og åpning av IKAs nye arkivbygg har vært blant oppdragene, i tillegg til private tilstelninger og mindre oppdrag for næringslivet. Vi har også i flere år deltatt ved humanistisk konfirmasjon.

Har du lyst til å være med oss og spille finner vi en plass til deg i rekka vår – bare ta kontakt!  
Driftes av Styreportalen AS